Людям з порушення зору Звичайна версія

ЗАЛИШКИ АКТИВІВ БРОКБІЗНЕСБАНКУ ВИСТАВЛЕНО НА ПРОДАЖ ЗА ПРИНЦИПОМ ОДИН БАНК ОДИН ПУЛ

04.02.2019

ПРЕС-РЕЛІЗ

11 лютого у системі ProZorro.Продажі відбудуться торги з продажу великого пулу активів АТ «БРОКБІЗНЕСБАНК» стартовою ціною 1 283,81 млн грн (балансова вартість активів – 23 643,8 млн грн). До його складу увійшли права вимоги за кредитними договорами, укладеними з юридичними особами - майже 500 позицій (балансова вартість – 15 591,9 млн грн), права вимоги за кредитними договорами, укладеними з фізичними особами, що забезпечені іпотекою - понад 200 позицій,  а також нерухомість, основні засоби, транспортні засоби, векселі та дебіторська заборгованість.

Лот №: F10GL40258 був зібраний за принципом один банк – один пул. Тобто, всі активи раніше виставлялися на індивідуальних торгах у системі ProZorro.Продажі (більшість – неодноразово), але покупців не знайшлося. Згодом ці ж активи не були викуплені у складі пулів сформованих за видами активів (кредити юридичних осіб, кредити фізичних осіб, нерухомість, основні засоби).

Торги за вказаним лотом пройдуть за голландською моделлю аукціону з поетапним зниженням ціни (зниження ціни по більшості активів даного пулу – правам вимоги за кредитами – відбуватиметься з 4% від номіналу до 0,8%). Це дасть змогу продати пул за ціною, що максимально наближена до реальної вартості активів на ринку.

Ознайомитися із складом пулу, зокрема, матеріалами кредитних справ, що увійшли до складу пулу, потенційні інвестори можуть у кімнаті даних банку або у віртуальній кімнаті даних (порядок отримання доступу до віртуальної кімнати даних – за посиланням).

Докладнішу інформацію про лот із описом кредитних угод та переданого забезпечення можна подивитися у публічному паспорті активу – за посиланням. Умови участі в аукціоні на сайті ProZorro.Продажі.

Ліквідація АТ «БРОКБІЗНЕСБАНК» почалась 11.06.2014 р. Цього року Фонд гарантування планує завершити ліквідацію. Станом на кінець січня 2019 року вкладниками банку отримано понад 2 601,93 млн грн у межах виплати гарантованої суми відшкодування. 

Загальна сума акцептованих вимог кредиторів АТ «БРОКБІЗНЕСБАНК» перевищує 11 163,64 млн грн з яких фондом задоволено 985,47 млн грн. Надходження від продажу активів банку з початку ліквідації становлять 694 736,86 млн грн. Переважно – це надходження від реалізації кредитів та нерухомості.