Людям з порушення зору Звичайна версія

Права вимоги за кредитами аграрної корпорації із сучасними фермами у забезпеченні уперше виставлено на продаж у системі ProZorro.Продажі

21.06.2017

ПРЕС-РЕЛІЗ

4 липня уперше в системі ProZorro.Продажі відбудеться аукціон з продажу прав вимоги за кредитами АТ «БРОКБІЗНЕСБАНК», у забезпечення яких передано потужності діючого бізнесу – сучасні ферми та молочно-товарні комплекси на Хмельниччині. Початкова ціна реалізації лоту – 39,50 млн грн.

Одним лотом на торги виставлено права вимоги за трьома кредитами. Позичальники (одна юридична та дві фізичні особи) є пов’язаними особами та входять до складу відомої в країні аграрної корпорації. Підприємства групи працюють, зокрема, у сферах рослинництва, садівництва та тваринництва, використовують інноваційні технології та впроваджують програму органічного землеробства. Підприємства корпорації представлені у трьох областях – Хмельницькій, Чернівецькій та Житомирській.

На початок травня 2017 року загальна заборгованість за договорами склала 175,87 млн грн. При цьому у заставі банку – сучасні ферми та молочно-товарні комплекси на Хмельниччині:

- три виробничі комплекси сільськогосподарського призначення, загальною площею 32 954,6 м2, що територіально розміщуються у Шепетівському районі Хмельницької області (с. Орлинці, с. Чотирбоки, с. Траулин);    

- підприємство з виробництва молока безприв’язного утримання корів, площею 19 211,6 м2 (с. Саверці, Шепетівського району Хмельницької області);

- молочно-товарний комплекс, загальною площею 16 069,5 м2.

Також у заставі банку – будівлі і споруди тваринницького комплексу  у Чернівецькій області (с. Оршівці) та племінне поголів’я великої рогатої худоби тощо.

Крім того, за кредитами фізичних осіб наявна фінансова порука компанії, що входить до складу того ж агрохолдингу та спеціалізується на вирощуванні високоякісного елітного насіння. На балансі компанії-поручителя, зокрема, знаходяться елеватори та сучасний насіннєвий завод.

Детальний опис лоту, публічні паспорти активу та торгів – за посиланням.

Початкова ціна реалізації лоту – 39 501 197,35 грн.

Аукціон з продажу відбудеться 4 липня у системі ProZorro.Продажі. Організатор торгів – Товарна біржа «ІННЕКС». Заявки на участь  у торгах приймаються до 3 липня. Варто наголосити, що у публічному паспорті торгів визначено дату та умови проведення наступного аукціону: у разі, якщо попередні торги будуть визнані такими, що не відбулися.   

Ознайомитися із матеріалами кредитних справ та деталями судово-претензійної роботи, проведеної банком, потенційні покупці можуть у кімнаті даних після підписання стандартного договору про конфіденційність.

Інформацію про усі заплановані торги з продажу активів неплатоспроможних банків можна знайти на Офіційному сайті та на Інформаційному порталі Фонду – http://torgi.fg.gov.ua/.