Людям з порушення зору Звичайна версія

У Фонді гарантування відбувся брифінг з приводу продажу прав вимоги за виданими АТ "Брокбізнесбанк" кредитами через електронні торги

21.04.2015

У понеділок, 20 квітня 2015 року, відбувся брифінг у Фонді гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) з приводу продажу прав вимоги за виданими АТ "Брокбізнесбанк" кредитами через електронні торги.

Заступник директора-розпорядника ФГВФО Андрій Кияк зазначив, що торги відбудуться 21 квітня. Вони проводитимуться на електронному торговому майданчику товарної біржі "Електронні торги України". На продаж будуть виставлені права вимог за 31 кредитним договором юридичних осіб із загальною сумою заборгованості майже 654 млн. грн. і початковою ціною продажу 212,6 млн. грн.

"Всі кредити, що пропонуються до продажу мають заставу, - сказав А.Кияк, - Процедура продажу буде максимально відкрита та прозора. Для збереження цього принципу на сьогодні загалом у Фонді гарантування акредитовано 37 компаній, що надають послуги з організації торгів, з них є й такі, які проводять їх у електронному вигляді".

Директор Департаменту запровадження планів врегулювання та управління активами неплатоспроможних банків ФГВФО Андрій Шевченко в свою чергу заявив, що Фонд гарантування поки не планує знижувати початкову ціну лотів на повторних електронних торгах з продажу прав вимоги.

"Ми плануємо продати все. Коли це станеться, сказати складно, але поки ми не будемо зменшувати вартість лотів на наступних торгах", - сказав А.Шевченко.

Довідка.

АТ "БРОКБІЗНЕСБАНК" на 21.04.2015 заплановано проведення конкурсу із відступлення права вимоги за 31 кредитним договором (юридичні особи) із загальною сумою заборгованості майже 654,0 млн.грн. та початковою ціною продажу 212,6 млн. грн.

Станом на 01.04.2015 загальна заборгованість за кредитами, що надані юридичним особам, включеними до складу ліквідаційної маси (за виключенням кредитів, які були повністю погашені позичальниками за період з 01.09.2014 по 01.04.2015) складає 14,8 млрд. грн. (Збільшення суми заборгованості виникло внаслідок зміни курсу національної валюти до іноземних валют з вересня 2014р. по квітень 2015р.).

Конкурс проводитиметься на електронному торговому майданчику Товарної біржі "Електронні торги" www.ubiz.com.ua.

Презентація брифінгу.