Людям з порушення зору Звичайна версія

Фондом запроваджено тимчасову адміністрацію в АТ "БРОКБІЗНЕСБАНК"

05.03.2014

Постановою Правління Національного банку України №107 від 28 лютого 2014 року АТ "БРОКБІЗНЕСБАНК" було віднесено до категорії неплатоспроможних. У зв’язку з цим Фондом гарантування вкладів фізичних осіб було запроваджено тимчасову адміністрацію та призначено уповноважену особу на тимчасову адміністрацію в АТ "БРОКБІЗНЕСБАНК" провідного професіонала з питань врегулювання неплатоспроможності банків відділу запровадження процедури тимчасової адміністрації та ліквідації департаменту врегулювання неплатоспроможності банків Фонду гарантування вкладів фізичних осіб Куреного Олександра Вікторовича.

 

Відповідно до звітності АТ "БРОКБІЗНЕСБАНК" станом на 01 лютого 2014 року обсяг коштів, що підлягав виплаті більш ніж 275 тис. вкладникам в межах гарантованого розміру відшкодування, складав 2,7 млрд грн.

Фонд підкреслює, що вищенаведена інформація про вклади буде уточнена в процесі роботи уповноважених осіб Фонду на тимчасову адміністрацію зазначеного банку.

В цілому тимчасова адміністрація в банку введена на період з 03 березня по 02 червня 2014 року включно.

Протягом дії тимчасової адміністрації вкладники неплатоспроможного АТ "БРОКБІЗНЕСБАНК" можуть отримати свої кошти за договорами банківського вкладу (депозиту), строк дії яких закінчився, та за договорами банківського рахунку (поточні рахунки). Виплати за зазначеними договорами здійснюватимуться в розмірі вкладу, включаючи відсотки, нараховані на день прийняття рішення Національним банком України про віднесення банку до категорії неплатоспроможних, але не більше 200 тисяч гривень.

Інформація про час та порядок виплат під час дії тимчасової адміністрації за вищезазначеними договорами буде повідомлена додатково на сайті Фонду: www.fg.gov.ua та на сайті АТ "БРОКБІЗНЕСБАНК": www.bankbb.com.ua

Під час дії тимчасової адміністрації проводитиметься оцінка фінансового та майнового стану банку, і на підставі проведеної оцінки визначатиметься заходи щодо виведення його з ринку.

Фондом оголошено про пошук для АТ "БРОКБІЗНЕСБАНК" (гіперпосилання) потенційних інвесторів, що можуть бути залучені до виведення банку з ринку.

Фонд пропонує потенційним інвесторам такі способи виведення банку з ринку:

1) відчуження всіх або частини активів і зобов’язань банку на користь приймаючого банку;

2) створення та продаж інвестору перехідного банку з передачею йому активів і зобов’язань банку;

3) продаж банку в цілому.

 

Відділ зв’язків з громадськістю

та міжнародними організаціями

[email protected]

(044) 333-35-63